Media

Lees hier diverse publicaties en blogs geschreven door Style Fitters

Lichaamstaal leren lezen en gebruiken

Reageerde een collega geïrriteerd, terwijl je vriendelijk vroeg om stukken aan te leveren? Was je manager kortaf, terwijl zij/hij meestal de tijd voor je neemt? In sommige situaties is het handig als je iemands gemoedstoestand kunt peilen. Als je lichaamstaal leert ‘lezen’, kun je een gesprek de goede kant op sturen. En als je weet wat je zélf uitstraalt, kun je je boodschap nog beter voor het voetlicht brengen.

Help, het is warm op kantoor, wat trek ik aan?

Het is warm en de temperatuur loopt op. Als je op een kantoor zonder airco werkt, roept dat voor veel vrouwen de vraag op: wat trek ik aan? Hoe bloot is nog gepast? Als de mussen van het dak vallen kan een kledingprotocol handig zijn. Maar als dat er niet is, zul je het zelf moeten uitzoeken. Een paar tips voor je zomeroutfit.

Hoe kies je een werktas?

De damestas is de enige accessoire met een échte functie. In je werktas moet alles passen wat je zakelijk en privé nodig hebt. Zo bepaal je welke werktas bij jou past.

De zakelijke tas is in eerste instantie bedoeld voor je werkspullen. Je laptop of tablet, telefoon, agenda en notitieblok zijn zomaar een paar items die meegaan. Waarvan de laptop de grootste ruimtevreter is. Maar ook de lunch en een flesje water gaan mee in de werktas. Tel daarbij op persoonlijke items zoals sleutelbos, make-uptasje, kledingitems, zakdoekjes et cetera. Je kunt het soms zo gek niet bedenken of het verdwijnt in de damestas.

Werk jij als management ondersteuner? Kijk dan eens op Management Support Magazine voor allerlei interessante informatie over jouw werk.