Media

Lees hier diverse publicaties, artikelen en blogs geschreven door Style Fitters

Weet wat je draagt, editie 5 Happy handmade living

Weet jij altijd precies waar jouw kleding van gemaakt is? Waar het materiaal uit bestaat, of hoe het tot stand is gekomen? Is het natuurlijk of synthetisch? Duurzaam geproduceerd of stiekem best wel milieurvervuilend? En waarom heb je het in die ene trui steeds koud en in die andere lekker warm? We vertellen je het in editie 5 van Happy handmade living. Nu in de winkel (augustus 2020)!

BLOG- Fashion trends zomer 2020

Momenteel zitten we natuurlijk allemaal thuis of in de tuin. Je denkt misschien niet veel nut om dan leuk aan te kleden en op te tutten. Op sommige dagen is dat ook zeker zo, maar ik merk zelf wel dat ik me een stuk beter voel als ik me een beetje opmaak en mijn joggingbroek voor een leuke jurk omruil.

Zo herken je iemands gedragsstijl

Heb jij je weleens afgevraagd hoe het komt dat jij en die ene collega soms volledig langs elkaar heen praten? Met de een heb je direct een klik en met een ander moet je meer je best doen om op dezelfde golflengte te komen. Hoe kun je ervoor zorgen dat de communicatie met bepaalde collega’s gemakkelijker, prettiger en met meer resultaat verloopt?

Autoriteit uitstralen zonder bitchy over te komen, hoe doe je dat?

Stel je voor. Je werkt al geruime tijd als managementassistent en hebt stappen gemaakt in je loopbaan. Inmiddels werk je als rechterhand van de managing director. Je geeft leiding aan het secretariaat en zit vergaderingen voor. Mooi! Tot dusver geen vuiltje aan de lucht. Totdat blijkt dat je positie en mondige optreden hebben geleid tot een (voor)oordeel. “Je bent een bitch.”

BLOG – 21 januari 2020, door Fiona koning
Het effect van kleur

In 2010 startte ik de opleiding tot kleur- en stijladviseur. De reden daartoe was dat ik ontzettend onder de indruk was van de kleurenanalyse die ik zelf had ondergaan. Wat een verschil op mijn uitstraling, de ene of de andere kleur! Ik had toen nog geen flauw idee wat dit nieuwe avontuur zou gaan brengen. Ik begon mijn eigen onderneming De Kleurenverdieping, het startsein van een ontdekkingsreis in de wereld van kleur en kleding.

Happy Handmade Living

In het mooie, nieuwe full color magazine, Happy Handmade Living, staat een (spread) artikel van Style Fitters! Als je op zoek bent naar inspiratie voor in huis of  op het gebied van crativiteit kijk dan eens in dit interieurstyling & craft magazine.

Edititie 2 is vanaf medio november 2019 verkrijgbaar bij o.a. Bruna en AH.

In het artikel geeft Style Fitters kledingtips, je vindt vijf mode musthaves voor komend  winterseizoen. Bij elke ‘musthave’ vind je ook een praktische stijltip.

Voor meer inspiratie kijk eens op de website van Happy handmade living.

Zelfverzekerd overkomen via lichaamshouding en kleding

Zelfvertrouwen uitstralen begint met de juiste combinatie van lichaamshouding en kleding. Experts Fiona Koning en Ellen Giesberts geven hun beste tips. Op de werkvloer wordt een proactieve rol van de managementassistent verwacht. Dit betekent dat je het roer in handen durft te nemen, vooruit kunt kijken en ervoor zorgt dat er resultaat geboekt wordt.

Lichaamstaal leren lezen en gebruiken

Reageerde een collega geïrriteerd, terwijl je vriendelijk vroeg om stukken aan te leveren? Was je manager kortaf, terwijl zij/hij meestal de tijd voor je neemt? In sommige situaties is het handig als je iemands gemoedstoestand kunt peilen. Als je lichaamstaal leert ‘lezen’, kun je een gesprek de goede kant op sturen. En als je weet wat je zélf uitstraalt, kun je je boodschap nog beter voor het voetlicht brengen.

Help, het is warm op kantoor, wat trek ik aan?

Het is warm en de temperatuur loopt op. Als je op een kantoor zonder airco werkt, roept dat voor veel vrouwen de vraag op: wat trek ik aan? Hoe bloot is nog gepast? Als de mussen van het dak vallen kan een kledingprotocol handig zijn. Maar als dat er niet is, zul je het zelf moeten uitzoeken. Een paar tips voor je zomeroutfit.

Hoe kies je een werktas?

De damestas is de enige accessoire met een échte functie. In je werktas moet alles passen wat je zakelijk en privé nodig hebt. Zo bepaal je welke werktas bij jou past.

De zakelijke tas is in eerste instantie bedoeld voor je werkspullen. Je laptop of tablet, telefoon, agenda en notitieblok zijn zomaar een paar items die meegaan. Waarvan de laptop de grootste ruimtevreter is. Maar ook de lunch en een flesje water gaan mee in de werktas. Tel daarbij op persoonlijke items zoals sleutelbos, make-uptasje, kledingitems, zakdoekjes et cetera. Je kunt het soms zo gek niet bedenken of het verdwijnt in de damestas.

Werk jij als management ondersteuner? Kijk dan eens op Management Support Magazine voor allerlei interessante informatie over jouw werk.